Klantenservice

Onze contactgegevens
Tel
0342-461815
Fax
0342-462260
Onze bedrijfsgegevens
 
Dasco International B.V.
Adres
Schoolstraat 92
 
3864 MK Nijkerkerveen
KvK
32096562 (Gooi & Eemland)
BTW nr
NL8120.50.125.B01
Bedrijfsfilm
Benodigheden
1. Waarom zou ik bij Dasco B.V. artikelen kopen?
- Dasco B.V. biedt uitstekende producten tegen zeer scherpe prijzen
- Uw bestelling wordt gratis bezorgd vanaf € 200,- excl. BTW
- Kleine producten tot 1,00 meter worden gratis geleverd met de pakketdienst vanaf € 100,- excl. BTW.
- Eenvoudig betalen via iDeal of per bankoverschrijving.
- Mogelijkheid tot afhalen in Nijkerkerveen.
2. Moet ik kunnen solderen?
Nee, de hemelwaterafvoer wordt niet gesoldeerd en de dakgoten kunnen wij voor u compleet in elkaar solderen tot maximaal 4,5 meter i.v.m. transport. Voor de mastgoten (half ronde vorm) hebben wij speciale verbindingstukken, hierbij hoeft u dus helemaal niet meer te solderen.

Ja, bij bakgoten en maatwerkgoten moet u de verschillende prefab lengtes aan elkaar solderen. In onze webshop verkopen wij soldeergereedschap voor de professional. U kunt het soldeergereedschap ook huren bij bijvoorbeeld Bo-rent.
3. Wat heb ik allemaal nodig?
Op onze website kunt u zelf een dakgoot met regenpijp samenstellen via onze bestelhulp. Er worden u een aantal vragen gesteld en vervolgens rekent het systeem uit wat u allemaal nodig heeft en wat het kost. Daarna kunt u het pakket eenvoudig bestellen.
4. Wat zijn de afmetingen van de verschillende typen bakgoten en mastgoten?
Afmetingen bakgoten

B30

B37

B44

Afmetingen mastgoten

M20

M25

M28

M30

M33

M37

M44
5. Hoeveel gootbeugels heb ik nodig voor mijn dakgoot?
De maximale afstand tussen twee gootbeugels is 60 cm. De randbeugels dienen op maximaal 20 cm vanaf de zijkant van de dakgoot geplaatst te worden.

Om het aantal gootbeugels te berekenen is het verstandig 0,2 meter bij de dakgootlengte op te tellen, zo weet u zeker dat de randbeugels op maximaal 20 cm vanaf de zijkant geplaatst kunnen worden. Dus bij een dakgoot van 12 meter heeft u 12,2 meter/0,6 meter = 21 gootbeugels nodig.

Onze bestelhulp help u bij het bepalen van de benodigde onderdelen en reken uit hoeveel beugels, kopschotten, wrongen etc. u nodig heeft voor een compleet dakgoot- en hemelwaterafvoerpakket.
6. Welke afmeting regenpijp heb ik nodig?
Met onze rekentool krijgt u advies over de afmeting / diameter van de regenpijp. Vul de dakafmetingen in en bereken de diameter van de regenpijp en het aantal tapeinden (uitstroompunten van goot).
7. Met welke bochten kan ik een zwanenhals maken?
De hemelwaterafvoerbochten passen in en over de regenpijp. De bochten passen ook in en over elkaar. U kunt dus met 2 dezelfde bochten een sprong in de regenpijp maken (zwanenhals). In onderstaande tabel kunt u bekijken welke producten u het beste kunt gebruiken bij de aangegeven sprong in milimeters.

Ø 60 mm
vanaf 145 mm2 bochten van 72° + evt. extra regenpijp

Ø 80 mm
tot 55 mmStandaard spronbocht 50 mm
tot 145 mm2 bochten van 40°
tot 210 mm2 bochten van 72°
tot 300 mm2 bochten van 85°
tot 370 mmSet telecoop bochten klein
tot 535 mmSet telecoop bochten groot
meer dan 535 mm2 bochten van 85° + 1 meter regenpijp

Ø 100 mm
tot 55 mmStandaard spronbocht 50 mm
tot 145 mm2 bochten van 40°
tot 290 mm2 bochten van 72°
tot 500 mm2 bochten van 85°
meer dan 500 mm2 bochten van 85° + 1 meter regenpijp
8. Mijn gewenste product staat er niet tussen, wat nu?
Mocht u een product willen bestellen wat niet op de website staat, neem dan contact met ons op. Wij kunnen het product bijna altijd binnen 2 werkdagen aan u leveren. Voor zinken of koperen zetwerk (maatwerk) raden wij u aan ons een email te sturen met een tekening of schets. U kunt de tekening ook uploaden op onze website.
9. Wat is de levensduur van Zink?
De levensduur is afhankelijk van de verschillende stoffen waaraan het zink gedurende de jaren blootgesteld wordt. Uit onderzoek is gebleken dat men uit kan gaan van een levensduur van ongeveer 40 jaar voor zink. PVC hemelwaterafvoersystemen gaan slechts 15 jaar mee. Per saldo is zink goedkoper dan PVC
10. Met welke maatafwijkingen moet ik rekening houden?
De perfectie bestaat niet, vandaar dat u bij het bestellen rekening moet houden met onderstaande maatafwijkingen.
Dakgoot lengte:+/- 1 cm
Regenpijp lengte:+/- 1 cm
Zetwerk doorsnede:+/- 1 mm
Zetwerk lengte:+/- 1 cm
Dakbeugel dakhelling:+/- 3 graden
11. Wat is de kwaliteit van het zink?
Wij leveren zink met de kwaliteit zoals omschreven in EN 988. Dit betekent dat wij een legering leveren op basis van elektrolytisch zuiver zink met een zuiverheid van 99,995% (Z1 volgens EN 1179) met een kleine toevoeging van de legeringselementen koper, titaan en aluminium.
12. Wat is de materiaaldikte van het zink?
De standaard zinkdikte van de bakgoten en mastgoten bedraagt 0,8 mm en van de regenpijp 0,65 mm. Alleen voor onze kleinste mastgoten (M20, M25, M28 en M33) is de zinkdikte 0,7 mm. Op aanvraag is het ook mogelijk om maatwerk goten te leveren met een grotere materiaaldikte, dit is echter alleen gebruikelijk bij monumentale panden.
Bestellen
1. Hoe kan ik een bestelling plaatsen?
U kunt eenvoudig uw bestelling plaatsen in onze webshop zodra u één of meerdere producten in uw winkwelwagen heeft geplaatst. Tijdens het afronden van uw bestelling kunt u zelf kiezen wanneer de bestelling afgeleverd moet worden en hoe u wilt betalen. Na het afronden van uw bestelling ontvangt u altijd een bevestiging per email. Mocht u er niet uitkomen op onze website dan kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen.
2. Wat is een Waardebon code?
Wanneer u een bestelling plaatst en uw ervaringen over ons bedrijf deelt met onze websitebezoekers, ontvangt u van ons een presentje in de vorm van een waardebon. Zo kunnen wij de vele positieve reactie van onze klanten delen met nieuwe bezoekers.
Afrekenen
1. Hoe kan ik betalen?
iDeal
Bij Dasco B.V. kunt u uw bestelling direct betalen via iDeal. Met iDeal kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen via uw eigen bank. Tijdens het bestelproces selecteert u uw eigen bank, waar u na het bevestigen van uw bestelling kunt betalen.

Creditcard
U kunt uw aankoop betalen met uw creditcard van Mastercard of VISA. Na het plaatsen van uw bestelling wordt u gevraagd om o.a. uw creditcardnummer en beveiligingscode in te voeren. Zodra uw betaling is geslaagd ontvangt u van ons een bevestiging van uw bestelling. Voor betaling met creditcard wordt een toeslag van 1,9 % berekend.

Paypal
Eenvoudig betalen met uw paypal-account behoort ook tot de mogelijkheden. U kiest in het bestelproces voor betalen via paypal, waarna u de bestelling eenvoudig kunt betalen met uw paypal-account. Voor betaling met paypal wordt een toeslag van 3,5% berekend.

Vooruitbetalen
U kunt er ook voor kiezen om uw bestelling te betalen per bankoverschrijving (IBAN). Uw bestelling wordt pas verwerkt nadat wij de betaling ontvangen hebben. Hierdoor kan de leverdatum afwijken van uw voorkeursdatum. De betaalinstructies staan vermeld in de bevestigingsmail die u ontvangt na het plaatsen van uw bestelling.

Contant bij ophalen
Indien u de bestelling ophaalt in Nijkerkerveen kunt u ervoor kiezen om deze contant af te rekenen. Het totaalbedrag staat vermeld in uw bevestigingsmail. Let op: er is geen PIN aanwezig.
2. Wat houdt de afkoelingsperiode in?
In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een 'afkoelingsperiode' van 7 werkdagen na aflevering van het product.Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van reden.
Producten die beschadigd of gebruikt zijn, komen niet voor restitutie in aanmerking.

De kosten en het risico van het retourneren zijn voor rekening van de klant.
Verzendkosten die gemaakt zijn voor het versturen van het product van de leverancier naar de klant worden niet geretourneerd.Dasco B.V. is verplicht om binnen 30 dagen de bedragen terug te betalen die reeds door de consument betaald zijn.

Om gebruik te maken van uw herroepingrecht, geeft Dasco B.V. u 7 werkdagen de tijd om een herroepingaanvraag in te dienen.Deze tijd gaat in vanaf de dag dat u het product in kwestie heeft ontvangen.

Wees ervan bewust dat het herroepingrecht niet van toepassing is voor zakelijke klanten van Dasco B.V.
Bezorgen / Ophalen
1. Levert u aan iedereen in Nederland en Belgie?
Wij leveren aan alle particulieren en bedrijven in Nederland en Belgie. Op www.zinkenkoper.nl kunt u alleen een bestelling plaatsen indien uw afleveradres in Nederland ligt. Dit komt doordat de leveringscondities zoals vermeld op deze website alleen geldig zijn bij aflevering in Nederland.

Ligt uw afleveradres in België? Dan raden wij u aan om uw bestelling te plaatsen op www.zinkenkoper.be.
2. Wat is de levertijd van de artikelen?
Uitgebreide bezorging
Wij bezorgen op onderstaande werkdagen in de verschillende postcoderegio's:
1000 t/m 3699: Maandag
3700 t/m 3799: Maandag, dinsdag en vrijdag
3800 t/m 3899: Maandag t/m vrijdag
3900 t/m 3299: Maandag, dinsdag en vrijdag
4300 t/m 5199: Dinsdag
5200 t/m 7199: Vrijdag
7200 t/m 7399: Woensdag en vrijdag
7400 t/m 9999: Woensdag

Indien u op de dag voorafgaand aan uw bezorgdag voor 11.30 uur bestelt, wordt uw bestelling de volgende werkdag bezorgt. Voor maatwerk bestellingen dient u 2 dagen eerder te bestellen.

Spoedlevering
Indien u haast heeft kunt u gebruik maken van onze spoedlevering. Bestelt u op werkdagen voor 11.30 uur, dan wordt uw bestelling de volgende werkdag geleverd (bij maatwerk of producten met afwijkende levertijd binnen 2 werkdagen).

Waddeneilanden
De levertijd bij aflevering op de Waddeneilanden is 1 werkdag langer dan staat aangegeven op onze website.
3. Hoe wordt het geleverd?
Uw bestelling wordt met een vrachtwagen of bus geleverd. Wij maken gebruik van vervoerders die zijn toegerust op het transporteren van zinken en koperen goten. Indien een vrachtwagen uw huis niet kan bereiken, neem dan contact met ons op. Voor kleinere producten (tot 1,0 meter) maken wij gebruik van de pakketdienst.
4. Wat zijn de verzendkosten?
Standaard bezorging
Uw bestelling wordt gratis bezorgd, bij besteding vanaf € 150,- (excl. BTW). Indien uw orderbedrag lager is, zal € 35,- aan verzendkosten worden gerekend. Voor levering in Zeeuws-Vlaanderen, op één van de Waddeneilanden of in een milieuzone worden onderstaande toeslagen berekend bij besteding onder € 500,- excl. BTW.
Toeslag Zeeuw-Vlaanderen€ 25,-
Toeslag Waddeneilanden€ 35,-


Pakket bezorging
Kleinere producten (tot 1,0 meter) worden gratis verstuurd met de pakketdienst bij besteding vanaf € 100,- excl. BTW. Indien uw orderbedrag lager is, zal € 6,50 aan verzendkosten worden gerekend.

Ophalen
Indien u kiest voor het ophalen van uw bestelling in Nijkerkerveen worden er natuurlijk geen verzendkosten berekend.

Retour sturen
Indien u uw bestelling aan ons wilt retourneren, zijn de retourkosten voor uw eigen rekening. U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de producten zelf bij ons terug te brengen.
5. Moet er iemand thuis zijn als het bezorgd wordt?
Bij het lossen dient minimaal 1 persoon aanwezig te zijn. U kunt eventueel ook een opmerking met de bestelling meesturen waar wij op uw risico de goederen kunnen neerleggen indien u niet thuis bent. Desgewenst is het ook mogelijk dat de chauffeur 1 uur voor levering contact met u opneemt, zodat u ervoor kunt zorgen dat er iemand aanwezig is bij het afleveradres. Dit kunt u aangeven bij opmerkingen tijdens het bestelproces.
6. Hoe laat wordt de bestelling bezorgd?
De routes van de vrachtwagens worden de avond voor levering bepaald. Het tijdstip van leveren kunnen wij niet van te voren aangeven. U kunt een opmerking met het bestellen meesturen dat u bijvoorbeeld 1 uur voor levering gebeld wilt worden door de chauffeur, zodat u ervoor kunt zorgen dat er iemand aanwezig is bij het afleveradres. Daarnaast kunt op de dag van levering het geplande afleveringstijdstip telefonisch bij ons opvragen (vanaf 8.00 uur).
7. Kan ik de bestelling ook komen ophalen?
U kunt de bestelling ook gratis komen ophalen bij ons bedrijf aan de Schoolstraat 92 in Nijkerkerveen. In de bestelbevestiging staat aangegeven vanaf welke datum u de bestelling kunt ophalen. Op de ophaaldatum ligt uw bestelling na 16.00 uur klaar. Op daaropvolgende werkdagen kunt u tussen 8.00 en 17.00 uur bij ons terecht voor het ophalen van uw bestelling. U kunt betalen bij het ophalen van uw bestelling (contant of PIN).
8. Moet ik mijn bestelling controleren bij ontvangst?
Controleer uw zending bij ontvangst op zichtbare beschadigingen door transport en laat bij een beschadiging de chauffeur hier een notitie van maken op de aftekenbon alvorens u deze tekent. Desgewenst kunt u deze notitie ook zelf op de aftekenbon zetten voordat u tekent.

Zending toch beschadigd?
Wij verzoeken u binnen 1 werkdag één of meerdere foto's van de beschadiging te mailen naar info@zinkenkoper.nl. Vermeld daarbij altijd of de beschadiging aan de buitenzijde zichtbaar was en of u hiervan een notitie heeft laten maken op de aftekenbon. Indien een transportschade later wordt gemeld, kan deze niet worden verhaald op de transporteur.

Geen notitie laten maken?
Nadat u heeft getekend bent u zelf verantwoordelijk voor uw zending. Indien u verzuimd heeft een notitie te laten maken op de aftekenbon en later alsnog een beschadiging ontdekt valt dit onder uw eigen verantwoordelijkheid.
9. Ik heb mijn bestelling beschadigd ontvangen. Wat nu?
Wij verzoeken u binnen 1 werkdag één of meerdere foto's van de beschadiging te mailen naar info@zinkenkoper.nl. Vermeld daarbij altijd of de beschadiging aan de buitenzijde zichtbaar was en of u hiervan een notitie heeft laten maken op de aftekenbon. Indien een transportschade later wordt gemeld, kan deze niet worden verhaald op de transporteur.

Geen notitie laten maken?
Nadat u heeft getekend bent u zelf verantwoordelijk voor uw zending. Indien u verzuimd heeft een notitie te laten maken op de aftekenbon en later alsnog een beschadiging ontdekt valt dit onder uw eigen verantwoordelijkheid.
Monteren
1. Montageinstructies dakgoot met verbindingsstuk
Bekijk hier de montageinstructies voor het plaatsen van een dakgoot met verbindingsstuk(ken).
2. Montageinstructies dakgoot zelf solderen
Bekijk hier de montageinstructies voor het plaatsen van een dakgoot indien u zelf gaat solderen.
3. Montageinstructies dakgoot combi (deels zelf solderen)
Bekijk hier de montageinstructies voor het plaatsen van een dakgoot indien u de gootdelen zelf aan elkaar gaat solderen (kopschotten en tapeinden worden dan voor u ingesoldeerd).
4. Montageinstructies regenpijp
Bekijk hier de plaatsingsinstructies voor een regenpijp.


Dasco International B.V.
Schoolstraat 92
3864 MK Nijkerkerveen

KvK: 32096562 (Gooi & Eemland)
BTW nr: NL8120.50.125.B01
Klantenservice
Telefonisch: 0342-461815
8.00 tot 17.00 uur
E-mail: info@zinkenkoper.nl
© 2019 zinkenkoper.nl - Alle rechten voorbehouden - Privacy verklaring - Algemene voorwaarden