0

Klantenservice

Benodigdheden
1. Waarom zou ik bij ZINKenKOPER artikelen kopen?
- ZINKenKOPER biedt uitstekende producten tegen zeer scherpe prijzen
- Uw bestelling wordt gratis bezorgd vanaf € 150,- excl. BTW
- Kleine producten tot 1,00 meter worden gratis geleverd met de pakketdienst vanaf € 100,- excl. BTW.
- Eenvoudig betalen via iDeal of per bankoverschrijving.
- Mogelijkheid tot afhalen in Nijkerkerveen.
2. Moet ik kunnen solderen?
Nee, de hemelwaterafvoer wordt niet gesoldeerd en de dakgoten kunnen wij voor u compleet in elkaar solderen tot maximaal 4,0 meter i.v.m. transport. Voor de mastgoten (half ronde vorm) hebben wij speciale verbindingstukken, hierbij hoeft u dus helemaal niet meer te solderen.

Ja, bij bakgoten en maatwerkgoten moet u de verschillende prefab lengtes aan elkaar solderen. In onze webshop verkopen wij soldeergereedschap voor de professional. U kunt het soldeergereedschap ook huren bij bijvoorbeeld Bo-rent.
3. Wat heb ik allemaal nodig?
Op onze website kunt u zelf een dakgoot met regenpijp samenstellen via onze bestelhulp. Er worden u een aantal vragen gesteld en vervolgens rekent het systeem uit wat u allemaal nodig heeft en wat het kost. Daarna kunt u het pakket eenvoudig bestellen.
4. Wat zijn de afmetingen van de verschillende typen bakgoten en mastgoten?
Afmetingen bakgoten

B30

B37

B44

Afmetingen mastgoten

M20

M25

M28

M30

M33

M37

M44
5. Hoeveel gootbeugels heb ik nodig voor mijn dakgoot?
De maximale afstand tussen twee gootbeugels is 60 cm. De randbeugels dienen op maximaal 20 cm vanaf de zijkant van de dakgoot geplaatst te worden.

Om het aantal gootbeugels te berekenen is het verstandig 0,2 meter bij de dakgootlengte op te tellen, zo weet u zeker dat de randbeugels op maximaal 20 cm vanaf de zijkant geplaatst kunnen worden. Dus bij een dakgoot van 12 meter heeft u 12,2 meter/0,6 meter = 21 gootbeugels nodig.

Onze bestelhulp helpt u bij het bepalen van de benodigde onderdelen en rekent uit hoeveel beugels, kopschotten, wrongen etc. u nodig heeft voor een compleet dakgoot- en hemelwaterafvoerpakket.
7. Met welke bochten kan ik een zwanenhals maken?
De hemelwaterafvoerbochten passen in en over de regenpijp. De bochten passen ook in en over elkaar. U kunt dus met 2 dezelfde bochten een sprong in de regenpijp maken (zwanenhals). In onderstaande tabel kunt u bekijken welke producten u het beste kunt gebruiken bij de aangegeven sprong in milimeters.

Ø 60 mm
vanaf 145 mm2 bochten van 72° + evt. extra regenpijp

Ø 80 mm
tot 55 mmStandaard spronbocht 50 mm
tot 145 mm2 bochten van 40°
tot 210 mm2 bochten van 72°
tot 300 mm2 bochten van 85°
tot 370 mmSet telecoop bochten klein
tot 535 mmSet telecoop bochten groot
meer dan 535 mm2 bochten van 85° + 1 meter regenpijp

Ø 100 mm
tot 55 mmStandaard spronbocht 50 mm
tot 145 mm2 bochten van 40°
tot 290 mm2 bochten van 72°
tot 500 mm2 bochten van 85°
meer dan 500 mm2 bochten van 85° + 1 meter regenpijp
8. Mijn gewenste product staat er niet tussen, wat nu?
Mocht u een product willen bestellen wat niet op de website staat, neem dan contact met ons op. Wij kunnen het product bijna altijd binnen 2 werkdagen aan u leveren. Voor zinken of koperen zetwerk (maatwerk) kunt u zelf een tekening maken op onze site: zelf tekenen.
9. Wat is de levensduur van Zink en Koper en hoe verloopt het natuurlijke oxidatie proces?
De levensduur is afhankelijk van de verschillende stoffen waaraan het zink en koper gedurende de jaren blootgesteld wordt. Uit onderzoek is gebleken dat men uit kan gaan van een levensduur van ongeveer 40 jaar voor zink en 100 jaar voor koper. PVC hemelwaterafvoersystemen gaan slechts 15 jaar mee. Per saldo is zink of koper goedkoper dan PVC.

Zinken plaat en afvoer begint met een helder en glanzend zinken oppervlak. Na installatie ontwikkelt het een mat, grijze oppervlak door natuurlijke weersinvloeden en oxidatie. Tijdens de eerste verwering, voordat de grijze geoxideerde laag op het oppervlak van het zink ontstaat, kunnen zich een reeks witte/grijze tinten ontwikkelen. In de loop van de tijd ontwikkelt zich een "typisch zink" witte/grijze oxidatie laag. Deze witte/grijze oxidatie laag geeft het zink een natuurlijke bescherming en zorgt voor een uiterst weerbestendig, duurzaam en onderhoudsvrij materiaal. Het is afhankelijk van de zuren in de regen hoe het zink gaat oxideren. Dit is van tevoren niet te voorspellen, maar kleurt in de loop van de tijd wel egaal. Zink is tegenwoordig niet alleen een esthetische keuze maar ook een duurzame keuze.

Koperen plaat en afvoer begint met een helder en glanzend koperen oppervlak. Na installatie ontwikkelt het een mat, donkerbruin oppervlak door natuurlijke weersinvloeden en oxidatie. Tijdens de eerste verwering, voordat de donkerbruine geoxideerde laag op het oppervlak van het koper wordt aangebracht, kunnen zich een reeks bruine tinten en zelfs paarsachtige tinten ontwikkelen. Op hellende bekledingsgebieden worden de oxidelagen getransformeerd door een intensievere reactie op in de lucht aanwezige stoffen en vocht en vormen zich gekleurde alkalische koperverbindingen. In de loop van de tijd ontwikkelt zich een "typisch koper" groene patina. Dit geeft het gebouw een onmiskenbaar accent. Het beschermende karakter van de patinalaag draagt bij aan de uitstekende lange levensduur van het materiaal.
10. Met welke maatafwijkingen moet ik rekening houden?
De perfectie bestaat niet, vandaar dat u bij het bestellen rekening moet houden met onderstaande maatafwijkingen.
Dakgoot lengte:+/- 1 cm
Regenpijp lengte:+/- 1 cm
Zetwerk doorsnede:+/- 1 mm
Zetwerk lengte:+/- 1 cm
Dakbeugel dakhelling:+/- 3 graden

Bij het verwerken van een zinken dakgoot of deklijst moet rekening worden gehouden met het uitzetten en inkrimpen van het materiaal. Per strekkende meter kan het materiaal 2,2 mm krimpen en uitzetten. Als het materiaal niet de mogelijkheid heeft om te expanderen, dan wel te krimpen, zal het materiaal gaan scheuren. Vaak treedt dit op bij de soldeernaad (deze springt open).
11. Wat is de kwaliteit van het Zink en Koper?
Zink
Wij leveren zink met de kwaliteit zoals omschreven in EN 988. Dit betekent dat wij een legering leveren op basis van elektrolytisch zuiver zink met een zuiverheid van 99,995% (Z1 volgens EN 1179) met een kleine toevoeging van de legeringselementen koper, titaan en aluminium.

Koper
Ons koper wordt vervaardigd in ultramoderne productiefaciliteiten volgens EN 1172. Het is gemaakt van Cu-DHP - zuurstofvrij, fosfor-geoxideerd koper met beperkte resterende fosfor. Cu-DHP is goed geschikt voor lassen en solderen en is minimaal 99,9% zuiver koper. Cu-DHP is uitstekend buigbaar, ongeacht temperatuur of rolrichting. Zowel dak- als gevelsoorten overtreffen de eisen van EN 1172 met betrekking tot toleranties en de belangrijkste materiaaleigenschappen. Dit geeft geveloppervlakken een uitstekend visueel uiterlijk.
12. Wat is de materiaaldikte van het Zink en Koper?
Zink
De standaard zinkdikte van de bakgoten en mastgoten bedraagt 0,8 mm en van de regenpijp 0,65 mm. Alleen voor onze kleinste mastgoten (M20, M25, M28 en M33) is de zinkdikte 0,7 mm. Maatwerk wordt uit zinken platen gemaakt met dikte 0,8 mm of 1,0 mm. Meest gebruikelijk is zetwerk uit plaat 0,8 mm. 1,0 mm zetwerk wordt voornamelijk gebruikt bij monumentale panden.

Koper
De standaard koperdikte van de bakgoten en mastgoten bedraagt 0,8 mm en van de regenpijp 0,65 mm. Speciaal maatwerk wordt uit platen gemaakt met een koperdikte van 0,7 mm
Bestellen
1. Hoe kan ik een bestelling plaatsen?
U kunt eenvoudig uw bestelling plaatsen in onze webshop zodra u één of meerdere producten in uw winkwelwagen heeft geplaatst. Tijdens het afronden van uw bestelling kunt u zelf kiezen wanneer de bestelling afgeleverd moet worden en hoe u wilt betalen. Na het afronden van uw bestelling ontvangt u altijd een bevestiging per email. Mocht u er niet uitkomen op onze website dan kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen.
2. Wat is een Waardebon code?
Wanneer u een bestelling plaatst en uw ervaringen over ons bedrijf deelt met onze websitebezoekers, ontvangt u van ons een presentje in de vorm van een waardebon. Zo kunnen wij de vele positieve reactie van onze klanten delen met nieuwe bezoekers.
Afrekenen
1. Hoe kan ik betalen?
iDeal
Bij ZINKenKOPER kunt u uw bestelling direct betalen via iDeal. Met iDeal kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen via uw eigen bank. Tijdens het bestelproces selecteert u uw eigen bank, waar u na het bevestigen van uw bestelling kunt betalen.

Creditcard
U kunt uw aankoop betalen met uw creditcard van Mastercard of VISA. Na het plaatsen van uw bestelling wordt u gevraagd om o.a. uw creditcardnummer en beveiligingscode in te voeren. Zodra uw betaling is geslaagd ontvangt u van ons een bevestiging van uw bestelling.

Vooruitbetalen
U kunt er ook voor kiezen om uw bestelling te betalen per bankoverschrijving (IBAN). Uw bestelling wordt pas verwerkt nadat wij de betaling ontvangen hebben. Hierdoor kan de leverdatum afwijken van uw voorkeursdatum. De betaalinstructies staan vermeld in de bevestigingsmail die u ontvangt na het plaatsen van uw bestelling.

Contant bij ophalen
Indien u de bestelling ophaalt in Nijkerkerveen kunt u ervoor kiezen om deze contant of per PIN af te rekenen. Het totaalbedrag staat vermeld in uw bevestigingsmail.
Bezorgen / Ophalen
1. Levert u aan iedereen in Nederland en Belgie?
Wij leveren aan alle particulieren en bedrijven in Nederland en Belgie. Op www.zinkenkoper.nl kunt u alleen een bestelling plaatsen indien uw afleveradres in Nederland ligt. Dit komt doordat de leveringscondities zoals vermeld op deze website alleen geldig zijn bij aflevering in Nederland.

Ligt uw afleveradres in België? Dan raden wij u aan om uw bestelling te plaatsen op www.zinkenkoper.be.
2. Wat is de leverdatum van de artikelen?
Leverdatum bezorging
Bij het afrekenen kiest u zelf een bezorgdatum. Bestellingen besteld voor 13.00 uur, wordt standaard de volgende werkdag bezorgd. Dit geldt ook voor zinken en koperen maatwerk bestellingen. Wij bezorgen ook op zaterdag.

Waddeneilanden
De levertijd bij aflevering op de Waddeneilanden kan afwijken i.v.m. de overtocht.

Productiedatum ophalen
Bij het afrekenen kiest u zelf een ophaaldatum. Bestellingen besteld voor 13.00 uur, kunt u dezelfde werkdag al ophalen vanaf 15:30 uur tot 17:00 uur. Of de volgende werkdag tussen 8:00 - 17:00 uur. Dit geldt ook voor zinken en koperen maatwerk bestellingen.
3. Hoe wordt het geleverd?
Wij maken gebruik van vervoerders die zijn toegerust op het transporteren van zinken en koperen goten. Voor kleinere producten (tot 1,0 meter) maken wij gebruik van de pakketdienst.
4. Wat zijn de verzendkosten?
Standaard bezorging
Uw bestelling wordt gratis bezorgd, bij besteding vanaf € 150,- (excl. BTW). Indien uw orderbedrag lager is, zal € 39,- aan verzendkosten worden gerekend. Voor levering in Zeeuws-Vlaanderen, op één van de Waddeneilanden of in een milieuzone worden onderstaande toeslagen berekend bij besteding onder € 500,- excl. BTW.
Toeslag Zeeuw-Vlaanderen€ 25,-
Toeslag Waddeneilanden€ 50,-


Pakket bezorging
Kleinere producten (tot 1,0 meter) worden gratis verstuurd met de pakketdienst bij besteding vanaf € 100,- excl. BTW. Indien uw orderbedrag lager is, zal € 6,50 aan verzendkosten worden gerekend.

Ophalen
Indien u kiest voor het ophalen van uw bestelling in Nijkerkerveen worden er natuurlijk geen verzendkosten berekend.

Retour sturen
Indien u uw bestelling aan ons wilt retourneren, zijn de retourkosten voor uw eigen rekening. U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de producten zelf bij ons terug te brengen.
5. Moet er iemand thuis zijn als het bezorgd wordt?
Ja, bij het lossen moet er in ieder geval 1 iemand aanwezig zijn. U krijgt voor levering duidelijke informatie met een tijdsindicatie van de geplande levering, zodat u hier niet de hele dag op hoeft te wachten. Dit geld voor al onze vervoerders. Zie de uitleg onder punt 6 voor meer informatie.

Mocht het in een uitzonderlijk geval een bouwlocatie betreffen waar niet standaard iemand aanwezig is of kan zijn, dan kunt u dit aangeven als opmerking bij uw bestelling. Wij kunnen dit dan aangeven bij onze vervoerder en het indien mogelijk op uw eigen risico laten neerleggen door de chauffeur op de aangegeven locatie. Let op: ZINKenKOPER.nl is niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging naar aanleiding van deze afspraak. Dit is geheel op eigen risico.
6. Hoe laat wordt de bestelling bezorgd?
Kleine pakketten binnen Nederland versturen wij met PostNL. U ontvangt automatisch een verzendbevestiging, zodra het pakket aangemeld is voor verzenden met een track & trace code. U kunt dan zelf zien wanneer de levering door de postbezorger gepland staat. Mocht u niet thuis zijn op het moment van bezorgen, dan ontvangt u van PostNL een briefje in de brievenbus met verdere gegevens omtrent uw bezorging.

Kleine pakketten naar België versturen wij met UPS Express. U ontvangt automatisch een verzendbevestiging, zodra het pakket aangemeld is voor verzenden met een track & trace code. U kunt dan zelf zien wanneer de levering door de UPS bezorger gepland staat. U dient aanwezig te zijn bij bezorgen en voor ontvangst te tekenen. Indien u niet aanwezig bent, dan zal het pakket naar het dichtstbijzijnde depot van UPS gebracht worden. Hiervan ontvangt u automatisch een email. U kunt het pakket dan ophalen van het depot.

Grote pakketten en bestellingen met een combinatie van kleine en grote pakketten laten wij bezorgen door onze vervoerder. U ontvangt een dag voorafgaand aan de levering uiterlijk om 22.00 uur een e-mail van onze vervoerder met daarin een tijdvak van 2 uur. In de e-mail staat tevens een track en trace link waarmee u de levering kunt volgen.

Let op: Mocht u niet aanwezig zijn op het tijdstip dat door onze vervoerder wordt aangegeven, dan plannen ze een nieuwe afleverdatum in. Dit brengt extra kosten met zich mee, die wij zodra wij hiervan op de hoogte worden gesteld, in rekening bij u brengen. Deze kosten zijn 25,- Euro excl. BTW.
7. Kan ik de bestelling ook komen ophalen?
U kunt de bestelling ook gratis komen ophalen bij ons bedrijf aan de Schoolstraat 92 in Nijkerkerveen. In de bestelbevestiging staat aangegeven vanaf welke datum u de bestelling kunt ophalen. Op de ophaaldatum ligt uw bestelling na 11.00 uur klaar. Op daaropvolgende werkdagen kunt u tussen 7.30 en 17.00 uur bij ons terecht voor het ophalen van uw bestelling. U kunt betalen bij het ophalen van uw bestelling (contant of PIN).
8. Moet ik mijn bestelling controleren bij ontvangst?
Controleer uw zending bij ontvangst op zichtbare beschadigingen door transport en laat bij een beschadiging de chauffeur hier een notitie van maken op de aftekenbon alvorens u deze tekent. Desgewenst kunt u deze notitie ook zelf op de aftekenbon zetten voordat u tekent.

Zending toch beschadigd?
Wij verzoeken u binnen 1 werkdag één of meerdere foto's van de beschadiging te mailen naar info@zinkenkoper.nl. Vermeld daarbij altijd of de beschadiging aan de buitenzijde zichtbaar was en of u hiervan een notitie heeft laten maken op de aftekenbon. Indien een transportschade later wordt gemeld, kan deze niet worden verhaald op de transporteur.

Geen notitie laten maken?
Nadat u heeft getekend bent u zelf verantwoordelijk voor uw zending. Indien u verzuimd heeft een notitie te laten maken op de aftekenbon en later alsnog een beschadiging ontdekt valt dit onder uw eigen verantwoordelijkheid.
9. Hoe kan ik retourneren?
1. Is een product niet goed, beschadigd of heeft u het verkeerde ontvangen? Neem in dat geval contact op met de klantenservice. Dit kan telefonisch via 0342-551010 of via de email info@zinkenkoper.nl
Wij kunnen dan ervoor zorgen dat de klacht zo snel mogelijk wordt afgehandeld en het juiste gestuurd kan worden.

2. Heeft u zelf per ongeluk het verkeerde besteld en een andere maatvoering nodig? U kunt dan het beste het juiste product opnieuw online bestellen om vertraging te voorkomen. Het verkeerd bestelde kunt u binnen 7 werkdagen na levering naar ons adres retour sturen in dezelfde doos en goed verpakt zoals geleverd, zie onderstaand adres. Graag een begeleidend schrijven toevoegen aan de doos, zodat wij weten waarom het artikel retour komt en dat wij dit artikel moeten crediteren. Zodra wij de retourzending binnen hebben, zullen wij een creditnota maken en dit per email versturen. Het bedrag zal dan binnen 7 werkdagen worden teruggestort op de aangegeven rekening.
Let op: Producten die beschadigd, geoxideerd of gebruikt zijn, komen niet voor restitutie in aanmerking. Maatwerk producten kunnen niet geretourneerd worden, alleen standaard voorraad producten.

ZINKenKOPER.nl
Schoolstraat 92
3864 MK Nijkerkerveen

3. Geen opgaaf van reden, maar wel retour sturen? In het kader van de Wet Kopen op Afstand heeft de consument bij het doen van aankopen via Internet recht op een 'afkoelingsperiode' van 7 werkdagen na aflevering van het product. Binnen deze periode mag een product worden teruggestuurd zonder opgaaf van reden.
Let op: Producten die beschadigd of gebruikt zijn, komen niet voor restitutie in aanmerking. Maatwerk producten kunnen niet geretourneerd worden, alleen standaard voorraad producten.

De kosten en het risico van het retourneren zijn voor rekening van de klant. Verzendkosten die gemaakt zijn voor het versturen van het product van de leverancier naar de klant worden niet geretourneerd. Dasco B.V. is verplicht om binnen 30 dagen de bedragen terug te betalen die reeds door de consument betaald zijn.

Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht, geeft Dasco B.V. u 7 werkdagen de tijd om een herroepingsaanvraag in te dienen. Deze tijd gaat in vanaf de dag dat u het product in kwestie heeft ontvangen.

Wees ervan bewust dat het herroepingsrecht niet van toepassing is voor zakelijke klanten van Dasco B.V.
10. Ik heb mijn bestelling beschadigd ontvangen. Wat nu?
Wij verzoeken u binnen 1 werkdag één of meerdere foto's van de beschadiging te mailen naar info@zinkenkoper.nl. Vermeld daarbij altijd of de beschadiging aan de buitenzijde zichtbaar was en of u hiervan een notitie heeft laten maken op de aftekenbon. Indien een transportschade later wordt gemeld, kan deze niet worden verhaald op de transporteur.

Geen notitie laten maken?
Nadat u heeft getekend bent u zelf verantwoordelijk voor uw zending. Indien u verzuimd heeft een notitie te laten maken op de aftekenbon en later alsnog een beschadiging ontdekt valt dit onder uw eigen verantwoordelijkheid.
Monteren
1. Montageinstructies dakgoot met verbindingsstuk
Bekijk hier de montageinstructies voor het plaatsen van een dakgoot met verbindingsstuk(ken).
2. Montageinstructies dakgoot zelf solderen
Bekijk hier de montageinstructies voor het plaatsen van een dakgoot indien u zelf gaat solderen.
3. Montageinstructies dakgoot combi (deels zelf solderen)
Bekijk hier de montageinstructies voor het plaatsen van een dakgoot indien u de gootdelen zelf aan elkaar gaat solderen (kopschotten en tapeinden worden dan voor u ingesoldeerd).
4. Montageinstructies regenpijp
Bekijk hier de plaatsingsinstructies voor een regenpijp.
Onze contactgegevens
Tel
0342 - 551010
Onze bedrijfsgegevens
 
ZINKenKOPER.nl
Adres
Schoolstraat 92
 
3864 MK Nijkerkerveen
KvK
32096562 (Gooi & Eemland)
BTW nr
NL8120.50.125.B01
Bedrijfsfilm

Een greep uit onze recensies

Alles op maat en snel geleverd.
23 mei 2024
G. Emmen
Bestelling gedaan met een stuk maatwerk erbij, speciaal gevormde bak met uitloop. Werd meteen gebeld om even de maten door te nemen en binnen twee dagen alles compleet en goed in huis. Super vriendelijk en fijn werkende webshop.
21 mei 2024
C Dijkstra
goed assortiment, betaalbaar en snelle levering
16 mei 2024
H Hooiveld
Schappelijke prijs. Vriendelijk personeel. Mijn goot beugel moest op maat gemaakt worden. Zou aan raden hier u product te laten maken Netjes zoals afgesproken. Gezien ik in de buurt woon heb ik de oude beugel zelf gebracht. Bij het brengen en het ophalen. Kan je koffie of chocolademelk pakken. Tot mijn verbazing ook nog een lekker broodje bal gehakt bij het brengen en ophalen. En smaakte goed Mijn complimenten Eerst volgende keer als ik wat nodig heb weet ik jullie weer te vinden
15 mei 2024
M V Ginkel
Schappelijke prijs. Vriendelijk personeel. Mijn goot beugel moest op maat gemaakt worden. Zou aan raden hier u product te laten maken Netjes zoals afgesproken. Gezien ik in de buurt woon heb ik de oude beugel zelf gebracht. Bij het brengen en het ophalen. Kan je koffie of chocolademelk pakken. Tot mijn verbazing ook nog een lekker broodje bal gehakt bij het brengen en ophalen. En smaakte goed Mijn complimenten Eerst volgende keer als ik wat nodig heb weet ik jullie weer te vinden
14 mei 2024
M V Ginkel
Goed bedrijf doet wat zeggen👍👍
9 mei 2024
T Kroese

Laatste nieuws

1 februari 2024
Afdekkappen voor houtopslag
Mooie zinken afdekkappen voor een houtopslag
1 februari 2024
Zinken raamdorpel
Een mooi voorbeeld van een zinken raamdorpel
13 juli 2023
Kapschuur
Kapschuur met goot en zwarte gootbeugels

Ons team

Ernst-Jan
Bedrijfsleider en spin in het web van Zinkenkoper.nl
Wester
Een ervaren metaalbewerker, die alles kan maken. U bedenkt het, hij maakt het!
Janine
De multitasker op kantoor. Aandacht maakt alles mooier is haar motto!
Roeland
Technische alleskunner, zorgt voor een gestroomlijnde website!
Neem contact op
Stuur ons een bericht
Open van 7.30 tot 17.00 uur
Kom langs op maandag t/m vrijdag
  • Volg ons op
  • Maak een virtuele rondleiding