Voorbeelden

Om inspiratie op te doen en de vele mogelijkheden van zink en koper te ontdekken tonen wij u hier enkele voorbeelden. Onze klanten gebruiken zinken maatwerk voor diverse toepassingen. Mocht u vragen hebben of graag advies willen omtrent uw eigen situatie, neem dan contact met ons op.

Zinken dakgoot voor veranda
Voor deze veranda is rondom gebruik gemaakt van een zinken dakgoot voor het opvangen van het regenwater. Er is gekozen voor een kleine mastgoot die past bij de veranda.
Extra decoratieve zinken regenpijp
Als extra decoratie is er bij deze zinken regenpijp gebruikt gemaakt van dubbele overschuifwrongen op alle verbindingen. Zo ziet de zinken regenpijp er extra bijzonder uit!
Zinken regenpijp met stalen ondereind
Om het regenwater af te voeren van de zinken bakgoot is gebruik gemaakt van een zinken regenpijp met stalen ondereind.
Zinken raamdorpels
Naast de zinken dakgoot en zinken regenpijp is hier gebruik gemaakt van zinken raamdorpels. De zinken raamdorpels geven extra uitstraling aan dit gepotdekselde gebouw.
Zinken dakgoot voor tuinhuis
Bij dit tuinhuis is gebruik gemaakt van een zinken dakgoot (mastgoot). Het regenwater wordt afgevoerd via de zinken regenpijp aan de rechterzijde.
Zinken regenpijpen
Bovenaan deze regenpijp is een T-stuk gebruikt om het regenwater met een regenpijp af te voeren. De zinken regenpijp wat goed bij de uistraling van dit pand.
Zinken regenpijpen
Hier zijn zinken regenpijpen gebruikt in combintaie met dubbele overschuifwrongen. Om de horizontale sprong naar de muur te maken zijn bochten gebruikt van 40 graden.
Hoekstuk zinken dakgoot
Dit hoekstuk voor de zinken dakgoot kan zonder te solderen worden gemonteerd. U bevestigd het hoekstuk eenvoudig aan de dakgoot met onze verbindingstukken.
Universele zinken dakgootbeugel
Deze universele dakgootbeugel kan zowel als muurbeugel of als dakbeugel worden gebruikt. In deze situatie is de beugel gebruikt als muurbeugel voor het bevestigen van de zinken dakgoot.
Zinken deklijst op schutting
Deze zinken deklijst is op maat gemaakt om de bovenzijde van deze schutting af te dekken. De eindstukken zijn kant en klaar geleverd zodat de deklijst eenvoudig kon worden geplaatst.
Zinken deklijst op schutting
Bij deze schutting is gekozen om een bovenzijde af te werken met een strakke zinken deklijst. De gebruikte deklijst voor deze schutting is zinken deklijst type F.
Zinken tafelblad
Voor deze tafel is gebruik gemaakt van een zinken tafelblad. Belangrijk bij het toepassen van zink als tafelblad is dat het zink voldoende wordt ondersteund door een stevig frame.
Zinken bakgoot op maat
Deze zinken bakgoot op maat is volgens klantspecificaties gemaakt, zodat deze precies in de houten bekisting past. Bekijk meer informatie over de zinken bakgoot op maat
Zinken regenpijp met t-stuk
Deze zinken regenpijp met authentieke uitstraling past uitstekend bij deze woning. Bovenaan de regenpijp is een T-stuk 45 graden geplaatst om twee regenpijpen samen te voegen tot één regenpijp.
Zinken bakgoot met renovatiebeugels
De zinken bakgoot is hier met renovatiebeugels bevestigd op de stenen muur. De renovatiebeugel geeft een extra uitstraling die goed past bij deze woning.
Zinken regenpijp met dubbele wrong
Bij deze zinken regenpijp is gebruik gemaakt van een dubbele overschuifwrong. Deze wrong wordt over de zinken regenpijp geschoven en met behulp van de HWA-beugel vastgezet.
Zinken vijverrand
Naast de standaard toepassingen van zinkwerk kan zink op talloze manieren worden toegepast. Er is hier gekozen om de vijverrand te bekleden met zink. De zinken vijverrand is volledig op maat gemaakt.
Zinken vijverrand (vervolg)
De zinken vijverrand geeft een strak resultaat en zorgt voor een moderne uitstraling. Voor meer informatie over de zinken vijverrand kunt u contact met ons opnemen.
Zinken bakgoot op maat
Aan de linkerzijde ziet u de houten bak zonder zinken bakgoot. Aan de rechterzijde ziet u de houten bak na plaatsing van de zinken bakgoot. De zinken kraal is duidelijk zichtbaar en geeft een mooie afwerking.
Zinken verholen goot op maat
Een zinken verholen goot is een zinken dakgoot zonder vlakke bodem. De zinken verholen goot wordt compleet op maat gemaakt. Klik hier om een verholen goot te bestellen.
Zinken dakgoot
Bij het verbouwen van dit woonhuis zijn nieuwe zinken dakgoten geplaatst. Er is hier gekozen om zinken mastgoten te gebruiken aan beide zijden van de woning.
Universele dakgootbeugel zinken dakgoot
De universele dakgootbeugel voor de zinken dakgoot kan worden gebruik als dakbeugel en als muurbeugel. De universele dakgootbeugel is hier gebruikt als muurbeugel, door de staart omlaag te klappen.
Zinken dakgoot tuinhuis
Ook voor iets kleine gebouwen zoals een tuinhuis of kapschuur hebben wij kleine zinken dakgoot in ons assortiment. Deze zinken dakgoten passen goed bij dit tuinhuis door de bescheiden afmetingen.
Zinken dakgoten en regenpijpen
Bij dit tuinhuis is alles symetrisch uitgevoerd, dus ook de zinken dakgoten en zinken regenpijpen. De kopschotten en tapeinden zijn reeds vooraf door ons gesoldeerd, zodat de dakgoot eenvoudig (zonder solderen) was te plaatsen.
Zinken deklijst
Voor een strakke afwerking van de dakrand is hier gekozen voor zinken deklijst type C. De zinken deklijst is op maat gemaakt, zodat precies past.
Zinken regentonvuller
De zinken regentonvuller wordt tussen de regenpijp geplaatst en komt uit in de regenton. Het regenwater komt automatisch in de regenpijp terecht, totdat de regenton vol is. Dan wordt het regenwater afgevoerd via de regenpijp.
Zinken regenpijp met zwanenhals
Om het regenwater vanaf de zinken dakgoot af te voeren is gebruik gemaakt van een sprongbocht. De sprong is hier opgebouwd uit 2 zinken bochten van 85 graden met daartussen zinken regenpijp. Op deze manier kan de zinken regenpijp netjes tegen de zijkant van de kapschuur worden gemonteerd.
Zinken regenpijp met dubbele overschuifwrong
Om een authentieke uitstraling te geven is hier de zinken dubbele overschuifwrong gebruikt. De wrong wordt over de ronde regenpijp geschoven en vastgeklemd met de bevestigingsbeugel.
Buitenkeuken met zinken deklijsten
Deze prachtige buitenkeuken is afgewerkt met zinken deklijsten. De zinken deklijsten zijn speciaal op maat gezet en passen precies over het houten waterbord. De buitenkeuken is vervaardigd door Parasolux.
Zinken waterslag
Om de bovenzijde van de buitenmuur te beschermen tegen regenwater is hier gebruik gemaakt van een zinken waterslag. De zinken waterslag kan compleet op maat worden geleverd, zodat u deze zelf op locatie eenvoudig kan plaatsen en solderen. Bestel hier uw zinken waterslag
Zinken mastgoot met regenpijp
Om het regenwater van deze terrasoverkapping af te voeren is gebruik gemaakt van een mastgoot M37. Onderaan de regenpijp is gebruik gemaakt van een bocht van 85 graden met een recht stuk regenpijp zodat het regenwater weg kan stromen.
Kapschuur met zinken dakgoot
Bij deze kapschuur is gebruik gemaakt van een zinken mastgoot M37 met regenpijp van 80 mm. Het zink geeft de kapschuur een eigentijdse en authentieke uitstraling.
Zinken raamdorpel
Aan de onderzijde van deze ramen is gebruik gemaakt van een zinken raamdorpel / waterslag. De zinken raamdorpel is een prima alternatief voor een vensterbank en beschermt de buitenmuur tegen regenwater. De zinken raamdorpel is compleet op maat gemaakt. Bestel hier uw zinken raamdorpel
Zinken raamdorpel
Hier is de zinken raamdorpel niet toegepast bij een stenen muur, maar bij een houten wand. Doordat de zinken raamdorpel / zinken waterslag op maat wordt gezet kan deze eenvoudig zelf worden geplaatst. Bestel hier uw zinken raamdorpel
Zinken regenpijp met T-stuk
Bij dit woonhuis is gebruik gemaakt van een zinken regenpijp met T-stuk om zowel het regenwater van het woonhuis als van het bijgebouw af te kunnen voeren met één zinken regenpijp. In combinatie met enkele zinken bochten zijn de aansluitingen zelf in elkaar te zetten (zonder solderen).
Koperen regenpijp
Op deze nostaligsche woonwagen met ingebouwd draaiorgel is gebruik gemaakt van een koperen regenpijp. De koperen regenpijp heeft een unieke uitstraling en past zeer goed bij deze woonwagen.
Koperen regenpijp vervangen (vooraf)
Bij dit portiek is de plastic regenpijp vervangen voor een koperen regenpijp. Hierboven is de situatie te zien voordat de regenpijp is vervangen. Aan de rechterzijde ziet u het resultaat nadat de regenpijp is vervangen.
Koperen regenpijp vervangen (achteraf)
Nadat de oude regenpijp is vervangen door een koperen regenpijp is het verschil pas echt goed zichtbaar. De koperen regenpijp toont haar unieke charme. De kleur en uitstraling passen perfect bij de woning en het portiek.
Koperen bocht vervangen (vooraf)
De plastic eindbocht is hier vervangen door een koperen eindbocht. Hierboven is de situatie te zien voordat de bocht (en regenpijp) is vervangen. Aan de rechterzijde ziet u het resultaat nadat de bocht is vervangen door een koperen exemplaar.
Koperen bocht vervangen (achteraf)
Na het plaatsen van de koperen bocht bleek hoe eenvoudig het is om een andere uitstraling te creëren. Alle onderdelen van de koperen regenpijp schuiven in elkaar en hoeven niet gesoldeerd of verlijmd te worden. De koperen beugel met wrong geeft een authentieke uitstraling aan het geheel.
Zinken dakgoot bij carport
Bij deze carport is gebruikt gemaakt van een zinken mastgoot M28 om het regenwater op te vangen. Het regenwater wordt afgevoerd naar de regenpijp aan de rehterzijde van de dakgoot. De zinken dakgoot is bevestigd met verzinkte dakbeugels.
Zinken regenpijp bij carport
De zinken dakgoot van de carport (links) en de woning (rechts) komen beide uit op dezelfde regenpijp. Hierbij is gebruik gemaakt van een zinken T-stuk 45 graden zodat beide dakgoten het regenwater via de zinken regenpijp kunnen afvoeren.
Verzinkt stalen ondereind
Het verzinkte stalen ondereind is hier gebruikt aan de onderzijde van de regenpijp omdat deze veel minder kwetsbaar is dan een zinken regenpijp. Hierdoor is het geen enkel probleem meer om een fiets tegen de regenpijp te zetten, het verzinkte stalen ondereind kan namelijk tegen een stootje.
Maatwerk zinken bakgoot
Voor deze houten bekisting is een zinken bakgoot op maat gemaakt. De zinken bakgoot wordt volgens klantspecificaties gemaakt, zodat deze in de houten bekisting past. De achterzijde van deze goot loopt gelijk aan de dakhelling, zodat het regenwater direct de goot in stroomt.
Zinken zijwang dakkapel
De zinken zijwang wordt gebruikt om de zijkant van een dakkapel te bekleden met zink. De zinken zijwang wordt compleet op maat gemaakt, zodat deze perfect past op de zijkant van de dakkapel. De zinken zijwang is eenvoudig te plaatsen en gaat erg lang mee.
Zinken zijwang dakkapel (vervolg)
In dit geval is ervoor gekozen om het zink door te laten lopen naar de voorzijde van de dakkapel. Dit geeft de dakkapel een mooie uitstraling. Voor meer informatie over de zinken zijwang kunt u contact opnemen.
Houten regenton met regentonvuller
Deze houten regenton is aangesloten op de regenpijp door gebruikt te maken van een zinken regentonvuller. Deze regentonvuller is een vulautomaat en zorgt ervoor dat de regenton automatisch gevuld wordt. Zodra de regenton vol is, wordt het regenwater via de regenpijp afgevoerd.
Regenton met plantenbak
Deze regenton vangt niet alleen het regenwater op, maar heeft tegelijkertijd een decoratieve functie doordat deze als plantenbak gebruikt kan worden. De regenton past prima bij een zinken regenpijp. De geïntegreerde plantenbak kan worden verwijderd om de regenton te reinigen.
Zinken deklijst
Om de bovenzijde van dit houten scherm af te dekken is gebruik gemaakt van een zinken deklijst. De zinken deklijst loopt af naar de zijkanten, zodat het regenwater er goed af loopt. De kopse kant is dicht gesoldeerd voor een nette afwerking.
Stalen ondereind met bladvanger
Hier is een stalen ondereind gebruikt met geïntegreerde bladvanger. Het stalen ondereind is veel minder kwetsbaar dan een zinken regenpijp en zo kunnen de bladeren gescheiden worden van het afvoerwater. Een stalen ondereind met blavanger wordt speciaal op maat gemaakt.
Zinken regenwaterklep
De zinken regenwaterklep wordt tussen de zinken regenpijp geplaatst en scheidt de bladeren van het afvoerwater. De zinken regenwaterklep kan tevens worden gebruikt om in geopende stand een regenton te vullen. Indien de regenton vol is zal de zinken regenwaterklep handmatig moeten worden gesloten.
Zinken bakgoot op maat
Reactie van onze klant: "Helemaal super! Ik ben een amateur betreft "dakgoten" maar alles is door een heel groot deel van jullie bedrijf helemaal goedgekomen. Alles ziet er strak uit en nog belangrijker.....waterdicht."
Dasco International B.V.
Schoolstraat 92
3864 MK Nijkerkerveen
Bezoek alleen op afspraak

KvK: 32096562 (Gooi & Eemland)
BTW nr: NL8120.50.125.B01
Klantenservice
Telefonisch: 0342-461815
8.00 tot 16.30 uur
E-mail: info@zinkenkoper.nl
© 2018 zinkenkoper.nl - Alle rechten voorbehouden - Privacy verklaring - Algemene voorwaarden